Mogensen, Larsen, Belli & Bamse

Danskhedens Top Fire.
MOGENSEN, LARSEN, BELLI & BAMSE.

- med fornavnene John, Kim, Peter og Flemming.

Fire af de helt store personligheder i dansk populærmusik, med hver deres eget særpræg. De har hver især gennem en lang og travl karriere skabt det ene hit efter det andet – og en masse langtidsholdbar musik, som samler generationerne, når der skal festes igennem i Familien Danmark. På pladefronten har de alle markeret sig kraftigt, men især som garanter for den helt store fest på landets små og store scener kender og elsker vi disse herlige kunstnere, som hele Danmark er på fornavn med.

 

 

 

 

John Mogensen

John Mogensen (døbt John Louis Hansen – efternavn blev ændret i 1936, da moderen giftede sig) (5. maj 1928 – 10. april 1977 var en dansk sanger,sangskriver og komponist.

1952 blev han medlem af sangkvartetten Blue Boys, senere startede han Four Jacks sammen med Poul RudiOtto Brandenburg og Bent Werther, gruppen blev opløst i 1963, og John Mogensen fortsatte som pianist på Oslo-bådene, til familiefester og på mindre værtshuse. Han skrev også melodier til andre, bl.a. "Du ser mig når jeg kommer" til Grethe Sønck, og et par melodier til Jørgen Ingmann. Det blev i 1964 til et enkelt forsøg med en single, der således markerer John Mogensens formelle debut som solist.

Med "Der er noget galt i Danmark" (1971) tog en stor solokarriere for alvor fart, via en kontrakt med Jørgen Kleinert. Stribevis af indspilninger i sin helt egen pop/country-stil gjorde lykke hos publikum op igennem 70'erne, og han modtog i 1972 Nikolaj-prisen af Poul og Lise Reinau, for sin originalitet og for sin kunstneriske indsats.

 John Mogensen mente ikke, at det var forkert at satse på det ugentlige radioprogram, Dansktoppen, som platform, selv om han ofte blev kritiseret for det. "Dansktoppen er dig og mig, den dejligste kop kaffe du drikker, bilen der kører forbi hver dag. Den er alt det og ingenting der sker hver eneste dag"[

 John Mogensen havde problemer med alkohol, hvilket for alvor blev synligt hen mod slutningen af hans karriere, hvor han aflyste flere og flere koncerter. Dette skyldes også, at han havde problemer med præstationsangst. Han lavede også sange som "Nede i møget", der handler om, at han er fattig og sulten.

John Mogensen gæstede stamværtshuset Færgegaarden for sidste gang den 10. april 1977. Her sagde han til bartenderen Carsten Roslundh, "Old timer – jeg er færdig". Til dette svarede Roslundh "Gu' er du da ej færdig – du skal bare hjem til Ruth.". Kort efter faldt John Mogensen om, blev kørt hjem til sit hjem og døde af hjertestop.

Kim Larsen

Kim Melius Flyvholm Larsen (født den 23. oktober 1945 i København, døbt i Kerteminde) er en dansk sangersangskriverforfatter og guitarist. Mellemnavnet Melius er latin og betyder den bedre. Han er en af Danmarks mest populære musikere, og omtales ofte som "Danmarks nationalskjald". Som solist har han solgt mere end tre millioner plader, og samlet set over fem millioner eksemplarer.

Kim Larsen voksede op med sine forældre Alfred M. Larsen og Eva Flyvholm i København, indtil forældrene, da Larsen var fem, blev skilt i 1950, hvor efter Kim Larsen kun meget sjældent så sin far.

Larsen begyndte, i slutningen af 1950'erne, at spille guitar og skrive sange. Han blev kendt, da han i 1969 mødte Franz Beckerlee og Wili Jønsson, og sammen med Bjørn Uglebjerg, som senere blev erstattet med Søren Berlev, dannede de gruppen Gasolin', der blev opløst i 1978. Senere udgav han en række soloalbummer. Hans første soloplade, Værsgo fra 1973, er optaget i Kulturkanonen.

Kim Larsen var medforfatter til manuskriptet og havde selv en af hovedrollerne i Erik Ballings sidste film som instruktør, Midt om natten fra 1984. Han skrev, sang og spillede desuden det meste af musikken i filmen. Albummet med sange fra filmen blev udgivet året før, og har til dato solgt mere end 532.000 eksemplarer, hvilket gør det til det bedst sælgende danske album nogensinde.

Kim Larsen samarbejdede i perioden 1984 til 1992 med Bellami, der bestod af Hans FagtHenning PoldPeter Ingemann ogPer Rasmussen

Han flyttede til Odense og dannede i 1995 gruppen Kim Larsen & Kjukken.

Kim Larsen blev gift med Liselotte Kløvborg i 2001. Parret har to sønner, Hjalmer og Lui. Larsen har været gift to gange tidligere. Med sine tidligere koner har han børnene Pelle, Sylvester, Alice-Eva og Molly. Efter studentereksamen blev han folkeskolelærer.

Kim Larsen sagde i 2006 nej tak til et ridderkors. I en pressemeddelelse sagde han:

Da jeg ikke synes, det sømmer sig for en gammel gadedreng og popsanger at føre sig frem med kors og bånd og stjerner, takker jeg pænt nej til ridderkorset ... Det kunne ellers have været hyggelig at ryge en smøg med dronningen inde i privaten - hvis hun ellers må for personalet.

 

Tirsdag den 13. april 2010 optrådte han foran Dronning Margrethe, ved et gallashow sendt på TV 2, i anledningen af hendes 70-års fødselsdag. Han havde sagt ja til at optræde med ordene, "Jeg kan sgu godt li' damen."

Kim Larsen udgav den 3. maj 2010 sit første soloalbum siden 1994, Mine damer og herrer, med sange, der spænder fra højskole- og børnesange over stille blues- og Bob Dylan-inspirerede singer-songwriter-numre til klassisk Kim Larsen-rock.

Sideløbende med sin egen musikalske karriere har han også skrevet en lang række store hits til andre kunstnere. Eksempelvis "Se Venedig og dø" til Lone Kellermann, "Amanda" til Nalle, "Kongens Have" til Bamse samt "Avenuen", "Spejlet" og "Stille" til Trine Dyrholm. Ligeledes har han også modtaget sange fra andre kunstnere som eksempelvis "Haveje" fra Jacob Haugaard, ligesom han også har haft store hits med fortolkninger af danske evergreens såsom bl.a. "Det Er I Dag Et Vejr" og "Den Allersidste Dans‬‏" samt den norske evergreen "Til ungdommen" (på dansk "Kringsat af Fjender").

 

Peter Belli

Peter Belli (født Georg Peter Brandt 19. juni 1943 i Kiel) er en dansk sanger ogskuespiller.

Han debuterede som sanger i 1959. Senere kom han med i gruppen Les Rivals, der fik stor succes, ikke mindst med deres optræden i Hit House. De turnerede bl.a. i Finland og Skotland.

Belli har haft flere succeshits på Dansktoppen og har deltaget i flere af de danske Melodi Grand Prix-udsendelser (1982, 1996), uden dog at vinde. Gennem årene er det blevet til en lang række pladeindspilninger.

Han har også medvirket i flere teaterforestillinger, bl.a. på Nørrebros Teater.

tv har han haft roller i serierne Ugeavisen og TAXA.

Han blev i 1967 gift med June Belli og har tre børn, heriblandt sangeren Michel Belli.

Han holdt 50-års jubilæumskoncert i Pumpehuset i 2009, med et kopiband af de gamle Cliffters, som vist bedst er kendt sammen med Johnny Reimar.

Han er ikke kendt som tegnefilmsdubber, men han har dog lagt stemme til få tegnefilmsfigurer, bl.a. Blæksprutten i Bennys Badekar, orangutangen Louie i Luftens Helte, mandrillen Rafiki i Løvernes Konge samt Konrad Kat i Magnus og Myggen. Senest har han også lagt stemme til Saturns diktatoriske leder i animationsfilmen Rejsen til Saturn.

 

Flemming Bamse Jørgensen

Flemming Bamse Duun Jørgensen (7. februar 1947 i Randers – 1. januar2011 i Egå), bedre kendt som Bamse, var en dansk popsanger og skuespiller, bedst kendt som forsanger i musikgruppen Bamses Venner.Bamse var en del af den danske musikscene i over 35 år, og har solgt mere end 3,5 millioner album.Han optrådte lejlighedsvis som skuespiller og modtog i 1986 en Robert for årets mandlige birolle for sin medvirken i filmen Ofelia kommer til byen.

Flemming Bamse Duun Jørgensen blev født i Randers den 7. februar 1947. Få dage efter fødslen, blev han afleveret på et børnehjem, da forældrene ikke magtede at have ham. Da han var otte uger gammel, blev han adopteret af et velhavende par, som var indehavere af en gummivarefabrik i Viby.

Allerede som barn var musik Bamses helt store interesse. Han startede med at spille trompet, indtil han som 16-årig fik øjnene op for guitaren.

Bamse blev i 1970 gift med Käte som han fik børnene Tine og Theis med. Han blev inden sit musikalske gennembrud uddannet maskinarbejder.

Bamse fik sit gennembrud ved et tilfælde midt i 1960'erne da pigtrådsorkesteret Les Marques (senere: Lee Perkings) manglede en bassist.

Da den daværende forsanger ikke måtte deltage ved et spillejob på Klub Top Ten i Hamburg for sin kæreste, overtog Bamse mikrofonen som forsanger, hvor de optrådte med danske undersættelser af amerikanske rock-numre.

I 1972 dannedes Bamses Venner, der pladedebuterede året efter med singlen blodtud. I 1975 udkom LP'en der slet og ret hed Bamses Venner med gennembrudshittet Vimmersvej. Samme år hittede Bamses venner med Rend og Hop og Tårer taler sandt

1980 deltog Bamses Venner i Dansk Melodi Grand Prix med nummeret Tænker altid på dig, som fik en 14. plads ved Eurovision Song Contest samme år.  Bamses Venner havde op gennem 1980'erne flere store hits, bl.a. Hvorfor går Louise til balHaløjsa Juhu og Jeg elsker kun dig.

1999 udsendte Bamse, sideløbende med arbejdet i Bamses Venner en soloplade med titlen Stand By Me. Bamse indsang en lang række kendte udenlandske evergreens, og fik stor anerkendelse fra både anmeldere og publikum for sine fortolkninger. Albummet var blandt de mest solgte i det år, og har solgt over 200.000 eksemplarer. I 2001 fulgte albummetAlways On My Mind i samme stil. I 2005 udkom coveralbummet Be My Guest, hvor Bamse fortolkede en række klassikere i duet med kendte danske sangere som Kim LarsenSøs Fenger og Lars H.U.G.. I 2007 indspillede Bamse albummet Love Me Tender i USA, der består af Elvis-ballader indspillet med Elvis' gamle musikere fra The TCB Band.

maj 2009 vandt Bamse og hans kor TV 2-programmet AllStars, hvor han dystede med en række kendte danskere om at opbygge det bedste kor. Koret optrådte blandt andet sammen med Bamses Venner på numrene "Vimmersvej" og "Levende lys". Med sejren fulgte en pengepræmie på 250.000 kr. som Bamse donerede til Diabetesforeningens arbejde for børn i Aarhus. Bamse led selv i en årrække af type 2-diabetes, mens sønnen Theis som seksårig fik konstateret type 1-diabetes.

 I februar 2010 udsendtes soloalbummet Tæt på, hvor han havde fået en lang række kunstnere til at skræddersy en række numre (heriblandt Anne LinnetPoul KrebsKim Larsen og Lars Lilholt), personligt til ham om sin egen historie. Pladen skilte sig ud, da den som titlen antyder er selvbiografisk og omhandler Bamses egen livshistorie. Albummet debuterede som #6 på album-hitlisten, med 1400 solgte eksemplarer.Udgivelsen tilbragte 10 uger i top 40.Efter Bamses død i januar 2011, blev albummet en stor kommerciel succes. Albummet toppede som #2 på hitlisten, og tilbragte yderligere 30 uger i top 40.[I marts 2011 blev Tæt på certificeret platin for 20.000 solgte eksemplarer.

Bamse medvirker på Shu-bi-duas nummer "Fisk" fra Shu-bi-dua 16 (1997), hvor han synger en linje fra "I en lille båd der gynger".

Flemming Bamse Jørgensen døde den 1. januar 2011 af et hjertestop i hjemmet i Aarhus-forstaden Egå. Han blev 63 år gammel.Efter nyheden om Bamses død, meldte der sig en landesorg. Over 100.000 danskere meldte sig ind i Facebook-gruppen R.I.P Flemming Bamse Jørgensen, tidligere manager John Madsen annoncerede kort efter dødsfaldet at en større mindekoncert vil blive stablet på benene. Det var desuden på tale at fodboldklubben AGF (Som Bamse var stor tilhænger af og ambassadør for), ville holde en mindeceremoni for ham.Desuden er det debatteret at der skal anlægges en Vimmersvej i Aarhus.

Den 7. februar 2011, dagen hvor Bamse ville være fyldt 64 år, blev der afholdt en mindekoncert for Bamse i NRGi Arena. Blandt de optrædende kunstnere var bl.a. Kim LarsenPeter BelliLis SørensenAnders BlichfeldtJacob Haugaard og Stig Rossen. Overskuddet fra koncerten gik til Diabetesforeningen og kræftsyge børn på Skejby Sygehus.

Den 20. april 2011 udkom bogen Flemming Bamse Jørgensen fortæller sit liv til Poul Blak – en biografi der blev skrevet på basis af en række samtaler mellem bogens forfatter, og Bamse selv i sommeren og efteråret 2010.

 

Velkommen til at herligt musikalsk program med kendte melodier og små anekdoter omkring de 4 kunstnere som alle er blevet folkeeje qua deres mange års utrættelige indsats på den danske musikscene. Et program, der er lige velegnet til store som små forsamlinger, på bodegaen, til forenings- og familiefesten eller i plejehjemmets trygge rammer. Kan bookes både som solo og duo.